вівторок, 23 травня 2023 р.

Каталог книг відкритого доступ

 

Supporting Ukrainian Editorial Staff (SUES) — це ініціатива різних європейських інституцій, інфраструктур та організацій (IBL-PAN, OPERAS, DOAJ, DOAB, EIFL, AEUP), а також ряду французьких наукових видавництв, спрямована на підтримку наукової комунікації. в Україні та допомога науковим журналам і академічним видавцям продовжувати видавничу діяльність.

(Каталог книг відкритого доступу (DOAB) — це служба пошуку книг відкритого доступу. DOAB надає пошуковий покажчик рецензованих монографій і редагованих збірників, опублікованих за ліцензією відкритого доступу, з посиланнями на повні тексти публікацій на веб-сайті видавця або в репозиторії.

DOAB має на меті забезпечити надійне джерело метаданих книг відкритого доступу, видавців книг відкритого доступу, а також прагне підвищити доступність для виявлення та максимізувати розповсюдження та видимість. Його послуги включають збір і надання інформації про практику рецензування видавців, заохочення передового досвіду для книговидавців відкритого доступу та пропонування послуг сертифікації.

Бібліотекарі можуть інтегрувати DOAB у бібліотечний каталог безпосередньо за допомогою його вільнодоступних каналів метаданих або через свою бажану бібліотечну систему. DOAB працює з основними постачальниками бібліотек, такими як ExLibris (Primo Central, ALMA) і EBSCO Discovery Service. Публікації інтегровані в WorldCat (OCLC) і BASE.)

ПОСИЛАННЯ:  https://www.doabooks.org/

Доступ: вільно в мережі Інтернет.

Немає коментарів:

Дописати коментар